SpaceX, kosmická společnost vedená Elonem Muskem, se může potýkat s významnými problémy týkajícími se projektu Starlink. Podle nedávných dat může být až 200 dalších satelitů, které byly vypuštěny do vesmíru za účelem rozšíření širokopásmového připojení k internetu, nyní ztraceno.

Starlink je ambiciózní projekt, jehož cílem je vytvořit konstelaci tisíců satelitů na nízké oběžné dráze kolem Země. Tyto satelity mají za úkol poskytnout rychlé a spolehlivé internetové připojení v místech, kde tradiční internetové služby nejsou dostupné nebo jsou příliš drahé.

Ztráta zmíněného množství satelitů může mít vážné důsledky pro společnost SpaceX, nejen z hlediska finančního, ale také z hlediska plánů na rozšíření sítě. Pokud se potvrdí, že satelity jsou skutečně ztraceny, může to znamenat zpoždění v plánech společnosti a potenciální problémy s investory.

Minulý rok jsme vás například informovali o tom, že společnost SpaceX ztratila na 40 satelitů. K datu 15. července letošního roku bylo zas zaznamenáno, že v atmosféře shořelo celkem 353 satelitů Starlink. Podle nejnovějších informací se toto číslo zvýšilo o více než 200, což znamená, že celkový počet zničených satelitů dosáhl 568.

SpaceX dosud nevydala oficiální prohlášení týkající se této situace, ale očekává se, že v blízké budoucnosti poskytne více informací.