Společnost Razer během E3 prezentace ukázala velmi výkonný notebook, nový prémiový monitor určen pro hráče i svůj respirátor s povrchovou úpravou proti zamlžování.

PŘEDSTAVEN NOTEBOOK RAZER BLADE 14 S RYZEN 9 5900HX

Pokud máte dostatek peněz a potřebujete výkon na cestách, tak pro vás Razer má Razer Blade 14 - notebook s neuvěřitelně výkonným procesorem AMD Ryzen 9 5900HX s 8 fyzickými jádry a 16 vlákny.

Procesor disponuje boost taktem 4,6 GHz. Ten bude nabízen v modelech se třemi grafickými kartami, počínaje RTX 3060 a konče RTX 3080. Grafické karty mají mít výkon až 100 W.

V závislosti na výběru grafické karty budete mít v malém 14palcovém těle k dispozici buď FHD, 144 Hz IPS displej nebo ostřejší QHD, 165 Hz IPS panel. Oba podporují AMD FreeSync Premium.

Každá konfigurace je dodávaná s 1 TB SSD, který lze později díky slotu M.2 rozšířit, ale spokojit se musíte se 16 GB operační paměti DDR4-3200MHz.

Cena Razer Blade 14 začíná na 1800 dolarech za konfiguraci FHD, RTX 3060. 2400 dolarů si připravte za QHD, RTX 3070, a 2800 dolarů za RTX 3080.

RAZER PŘINÁŠÍ 27PALCOVÝ MONITOR RAPTOR PRO HRÁČE

Po notebooku Razer Blade 14 s procesorem AMD Ryzen 9 5900HX přichází nová verze monitoru Raptor. Ten má 27 palců a je určen zejména pro hráče. Disponuje QHD IPS displejem zasazeném do 27palcového šasi, které měl Razer navrhnout tak, aby vypadalo a působilo mnohem luxusněji než jeho konkurenti. Prémiovému provedení odpovídá cena.

Razer Raptor 27 se bude prodávat za 800 dolarů a z dálky vypadá povědomě. Zachovává si elegantní černé šasi s hranatým designem, který napodobuje displej Pro XDR od společnosti Apple nebo nejnovější iMacy. Displej má extrémně tenké rámečky na bocích, jen dole má štěrbinovou bradu, na kterou se vešlo logo Razeru, což znamená, že můžete snadno postavit tři vedle sebe a mezi nimi bude jen nepatrný prostor. Panel IPS poskytuje 95% pokrytí barevného prostoru DCI-P a zároveň nabízí rozlišení 1440p, obnovovací frekvenci 165 Hz a podporu technologie AMD Premium FreeSync (s certifikací i G-Sync.) Razer také uvádí, že se jedná o první monitor s certifikací THX, ale neuvádí podrobnosti, co to znamená z hlediska výkonu.

Přečtěte si také: Microsoft představil na E3 i nový hardware – ledničku

Všechny tyto specifikace jsou na úrovni dnešních prémiových herních monitorů, ale Razer jde ve svém návrhu ještě dál. Zadní stranu má zdobit na dotek příjemná tkanina namísto chladného frézovaného hliníku. Raptor si zachovává užitečný systém vedení kabelů na zadní straně, aby kabely nikde netrčely. Stojan nabízí nastavení sklonu a výšky, přičemž okraj základny je vybaven systémem RBG, který lze synchronizovat s dalšími periferiemi Razeru pomocí softwaru Razer Chroma. Monitor je také kompatibilní se standardem VESA.

800 dolarů je ale hodně, když si vezmeme, že jiné skvělé 1440p monitory, jako je třeba Dell 27DGF21 nebo LG GL850, mají nižší cenovku. Takhle se Razer Raptor 27 řadí do cenové kategorie se Samsungem G7 Odyssey, jenž sice nabízí VA panel namísto IPS, ale také má zvýšenou obnovovací frekvenci na 240 Hz a podporu DisplayHDR 600, zatímco Raptor disponuje pouze vlastní certifikaci Razer HDR 400.

NABÍJEČKA GAN

Pokračujeme nabíječkou GaN za 180 dolarů, která dokáže dodat až 130 W celkového výkonu. Její dva USB-C porty podporují až 100 W a dva porty USA Type-A mohou každý odebírat 18 W. Pokud máte připojeno více zařízení najednou, rozdělí se výkon mezi ně, celkem tedy až 130 W.

Součástí balení bude několik globálních adaptérů, takže může být dobrou volbou na cesty, v závislosti na tom, kam se chystáte.

RESPIRÁTOR PROJECT HAZEL

Společnost Razer plánuje svou masku/respirátor Project Hazel začít v omezeném množství prodávat ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku. V tomto období se začnou distribuovat první kusy, respektive první kus. Maska bude nabízena výhradně na stránkách Razeru.

Generální ředitel Min-Liang Tan potvrdil, že hodlají zachovat průhledný design masky, aby bylo lépe vidět na ústa uživatele. To podpoří vnitřní osvětlení a zájemce může potěšit povrchová úprava proti zamlžování na vnitřní straně masky.

Jak vidíte, Project Hazel není obyčejným respirátorem. Disponovat bude i speciálním filtrem. Starší video: