Podle oficiálního prohlášení vydaného Sněmovnou reprezentantů Spojených států amerických, byla vymezena nová pravidla týkající se nástrojů umělé inteligence v prostředí této instituce. Prohlášení zdůrazňuje, že členům Sněmovny je nyní zakázáno využívat jakýkoliv textový model umělé inteligence, s jedinou specifickou výjimkou, a tou je ChatGPT Plus od společnosti OpenAI. Tento konkrétní nástroj zůstává povoleným a akceptovaným prostředkem.

V daném oznámení Sněmovny reprezentantů Spojených států je uvedeno, že žádní jiní AI chatboti, kromě již zmíněného ChatGPT, nejsou schváleni. Dále je upřesněno, že kanceláře mohou využívat placenou variantu ChatGPT Plus, která je vybavena klíčovými bezpečnostními funkcemi ochrany osobních údajů, jež jsou pro zajištění datové bezpečnosti zásadní.

Jaké přesné bezpečnostní prvky jsou dostupné v placené verzi ChatGPT, nejsou nijak známy. Společnost OpenAI v dubnu implementovala režim automatického mazání historie, čímž chaty nezůstanou v systému dobu delší než 30 dnů.

Ve zmíněném dokumentu jsou rovněž zahrnuta ustanovení, jež omezují členům sněmovny v používání tohoto softwaru na výzkumné a hodnoticí účely, čímž jim brání v plné integraci ChatGPT do jejich klasických pracovních postupů.