Velká část obsahu na sociální síti Snapchat se už posledních osm let točí kolem filtrů, které využívají augmentovanou realitu. Dovedou vám změnit barvu vlasů anebo vykouzlit brýle na očích. Teďka však oblíbená platforma ohlásila novinku s trochu dalekosáhlejšími účinky. Využívá umělé inteligence a proměnit vás může prakticky v kohokoliv.

Jak ve své zprávě poznamenává i samotný Snapchat, AI odemyká dveře k ještě více možnostem. Čerstvě odhalená funkce Dreams z vás může udělat mořskou panu, piráta, kovboje, prince nebo jiného hrdinu, a to poměrně netradičním způsobem.

Snapchatu postačí, když si vyfotíte pár selfíček, na základě nichž se vytvoří něco jako váš personalizovaný model generativní umělé inteligence. S jeho pomocí vám aplikace vygeneruje jednotlivé Dreams, které vás nejen navlečou do kostýmu, ale také tematicky přizpůsobí pozadí. Podívejte se sami.

Nicméně, proměňovat se v elfku nebo dračí bojovnici nepůjde neustále. Respektive teoreticky půjde, ale nebude to zadarmo. Snapchat vám vytvoří zdarma osm Dreams, avšak pokud byste se chtěli přátelům pochlubit dalšími podobnými obrázky, budete si je muset zakoupit. Cena bohužel prozrazena nebyla.

Funkce Dreams se pomalu dostává k uživatelům v Austrálii a na Novém Zélandu. K nám a dalším „Snapchatterům“ se má rozšířit během následujících týdnů.