Sociální síť Telegram nedávno spustila předplatné, které za 140 Kč měsíčně nabízí spoustu bonusů. Posílat s ním můžete až 4GB soubory a rychlost stahování není omezena. Kromě toho obdržíte kolekci speciálních samolepek, reakcí a GIFů. Vše, co potřebujete o Telegram Premium vědět, si můžete přečíst v samostatném článku.

K Telegramu se ale nově připojuje i Snapchat. Jeho vývojářský tým v tiskové zprávě uvádí, že aplikaci denně používá 332 milionů lidí. Pro ty „nejvášnivější“ členy komunity je připraveno předplatné, které odemyká experimentální a dosud nevydané funkce spolu s dalšími bonusy.

Mezi ně patří třeba připnutí kamaráda na vršek historie chatů a jeho označení za BFF (nejlepší kamarád navždy) nebo upravení ikonky aplikace, kterou uvidíte na ploše. Kromě toho si také mohou předplatitelé zjistit, kdo si opakovaně přehrál jejich příběh.

Služba Snapchat+ bude při spuštění dostupná ve Spojených státech, Kanadě, Spojeném království, Francii, Německu, Austrálii, Saúdské Arábii, Spojených arabských emirátech a na Novém Zélandu. Později se rozšíří i do jiných koutů světa. Cena bude o jeden dolar nižší než u Telegram Premium. Snapchat+ vás totiž vyjde na čtyři dolary, což je v přepočtu 95 Kč.