Koncem loňského roku byly představeny smartphony Redmi K60, které se dalo krátce po uvedení na trh považovat za velmi úspěšné. Během prvních pěti minut se údajně prodalo 300 tisíc kusů, a to se bavíme jen o čínském trhu. Pro globální trh totiž byly modely speciálně rebrandovány. Stejně by se mohlo dařit i jejich nástupcům, které ještě letos dorazí jako Redmi K70.

O nadcházejících smartphonech, které budou spadat do vyšší střední třídy, měl podle serveru Gizmochina informovat známý leaker Digital Chat Station prostřednictvím čínské sociální sítě Weibo. Prohlásil, že základní Redmi K70 obdrží vlajkový čipset Snapdragon 8 Gen 2, v důsledku čehož bude moct uživatelům poskytnout zcela perfektní výkon.

Dále se spekuluje, že Redmi K70 Pro přejde na novější a ještě výkonnější Snapdragon 8 Gen 3, který dosud nebyl oznámen, ale měl by debutovat v říjnu nebo v listopadu.

Dvojice modelů Redmi K70 a Redmi K70 Pro má být i tento rok představena v prosinci, ale do prodeje zřejmě znovu půjde až krátce po Novém roce. Časem bychom se pak mohli teoreticky dočkat i modelu Redmi K70 Ultra.