Nabídka sluchátek od Sony se rozrostla o nový, zajímavý kousek. Novinka se jmenuje Sony LinkBuds a jedná se o true wireless sluchátka s velmi netradičním designem. Výrobce ho nazval spojením „never off“, což znamená, že jde o sluchátka, která nemusíte vyndávat z uší. Proč tomu tak je? Zaprvé jsou velmi lehká, každé sluchátko váží zhruba čtyři gramy, zadruhé mají design, který by měl sednout každému, zatřetí jsou voděodolná (IPX4), tudíž jim nevadí ani pot či déšť, a začtvrté měnič má podobu prstence, takže nemáte „ucpané“ uši. Sluchátka by vám neměla v uších vadit při dlouhém nošení, a to ani při komunikaci s okolím. 

LinkBuds mají funkci Speak-to-Chat, která automaticky pozastaví přehrávání, když začnete mluvit. Zmínku si zaslouží také automatická regulace hlasitosti podle prostředí. Na tichých místech se hlasitost sníží, v hluku se zvyšuje. Sluchátka nemají klasické aktivní potlačení hluku při poslechu hudby, ale jen při telefonních hovorech. O zvýraznění hlasu a odhlučnění okolního ruchu se stará umělá inteligence. 

Přirozený zvuk zajišťuje procesor V1 od Sony, zmiňovaný prstencový měnič s průměrem 12 mm a vysoce poddajnou membránou a technologie DSEE obnovující vysokofrekvenční prvky, které z hudby mizí v důsledku komprese. Jako většina dražších sluchátek od Sony umí i tato přehrávat formát prostorového zvuku 360 Reality Audio, který ale stále trpí velmi omezenou podporou ze strany hudebních labelů a streamovacích platforem. 

Samostatný odstavec si zaslouží ovládání. Sluchátka nemají žádná fyzická tlačítka, k ovládání můžete použít hlasové asistenty od Googlu a Amazonu, nebo poklepání. Nikoliv ale poklepání přímo na sluchátka (jsou velmi malá), nýbrž před ně – na oblast spánku.

Sony Link Buds se prodávají za 4 999 Kč. V ceně je samozřejmě i pouzdro, které dokáže postupným dobíjením natáhnout výdrž z 5,5 hodin přehrávání na 17,5 hodin. Na 90 minut poslechu se dostanete už po pouhých 10 minutách dobíjení v pouzdře.