Možná byste tomu nevěřili, ale sluchátka na solární dobíjení skutečně existují – nesou název Urbanista Los Angeles. Sama společnost Urbanista, která sluchátka vyvinula, tvrdí, že s nimi můžete poslouchat hudbu prakticky nekonečně dlouho. V tomto článku bychom rádi shrnuli, co si o Los Angeles myslí recenzenti z Techradaru, The Verge a Wired.

NABÍJENÍ

Hlavním a nejzajímavějším faktorem těchto sluchátek je již zmíněné dobíjení na slunci. Právě tuto funkci můžeme využít díky vrstvě solárních článků PowerFoyle, které se nacházejí na čelence. Urbanista počítá s tím, že průměrný posluchač by měl být schopen bez dobíjení vydržet klidně několik měsíců. Všechny výše zmíněné weby se shodly, že tento systém je velmi inovativní.

Nejlepší je, že díky této funkci již nemusíte nad nabíjením skoro přemýšlet. Sluchátka se budou automaticky nabíjet bez ohledu na to, zda posloucháte hudbu či nikoliv. Software omezuje příjem solární energie na 90 %, aby chránil zdraví baterie.

Chcete-li mít hlubší představu o nabíjení, aplikace Urbanista Audio nabízí rozhraní, které ukazuje spotřebu energie v porovnání se solárním nabíjením. Všechny zmíněné weby se shodly, že aplikace je velmi příjemná na používání.

DESIGN A DALŠÍ PARAMETRY

Podle TechRadaru se jedná o kompaktní a diskrétní design, který se docela pohodlně hodí na všechny hlavy (kromě těch nejdrobnějších), aniž by to bylo nepohodlné. Náušníky jsou prý bohatě polstrované a příjemné na dotek, stejně jako vnitřek čelenky. Nastavovací mechanismus je údajně bytelný.

Sluchátka disponují technologií Bluetooth 5.0 a zvuk dodává pár stejných 40 mm širokopásmových dynamických měničů. Na pravém náušníku se nachází 3 tlačítka, která jsou poměrně malá a blízko u sebe (vadí hlavně recenzentům TechRadar a The Verge). Postarají se o hlasitost, ovládání Bluetooth, pořadí skladeb anebo přijímání hovorů.

Zatímco na pravém sluchátku jsou tlačítka, na levém se nachází USB-C vstup pro nabíjení a tlačítko, jehož funkci lze specifikovat v aplikaci Urbanista Audio. Ani jeden z náušníků však nemá 3,5mm jack na kabel, takže jediným způsobem, jak sluchátka využívat, bude Bluetooth.

ZÁVĚR

Weby se v hodnocení téměř shodly a sluchátka si vysloužila průměrné skóre 8/10. Cena však není zrovna nízká – Urbanista Los Angeles mají cenovku 200 dolarů, což je přibližně 4 400 Kč. Co si o této technologii myslíte vy? Dejte nám vědět do komentářů.