Britský startup Nothing oficiálně představil svá druhá sluchátka. Na úspěch Ear (1) se nyní pokusí navázat Ear (Stick), která se pyšní podobně nezvyklým designem. Když si je ale budete chtít dát do ucha, rozdíl poznáte okamžitě. Jsou totiž provedena způsobem „half-in-ear“, takže nejsou zakončena silikonovými špunty.

Novinkou je také krabička tvaru válce, jež byla poprvé ukázána už před více než měsícem. S plně nabitou krabičkou vydrží sluchátka až 29 hodin přehrávání obsahu, ale volat byste s nimi mohli jen 12 hodin. Pokud například jdete sportovat a krabičku si necháte doma, poslouchat hudbu můžete až sedm hodin.

Nothing Ear (Stick) jsou vybavena 12,6mm měniči a podporují kodeky AAC a SBC. Tentokrát sice chybí aktivní potlačení hluku, ale zato je k dispozici technologie Clear Voice, která využívá tři mikrofony na každém sluchátku. Osoba, s níž telefonujete, by díky ní neměla slyšet šum způsobený větrem či okolním davem.

Sluchátka se dále mohou pochlubit certifikací IP54, což v praxi znamená, že jsou odolná vůči prachu, vodě a potu. Pro určité úkony není nutné vytahovat telefon z kapsy, dotykově lze ovládat přehrávání, pozastavení, přeskakování, hlasovou asistenci a hlasitost.

Rozhodně ale nečekejte levnou záležitost. Nothing se poslední dobou snaží, aby jeho produkty byly nejen zajímavými gadgety, ale také módními doplňky, což se pravděpodobně odráží i na ceně nových sluchátek. Předobjednat se totiž dají za 2 999 korun. Do prodeje budou uvedena 4. listopadu.