Ačkoliv hudební streamovací služba Apple Music podporuje formát bezztrátového zvuku, v nabídce Applu stále chybí sluchátka, která by Apple Lossless (ALAC) dokázala přehrát. U bezdrátových pecek je to pochopitelné, ale čekali bychom, že aspoň prémiová Apple AirPods Max, které lze k mobilu připojit i přes kabel, si s formátem poradí. 

První sluchátka značky Apple s podporou bezztrátového audia firma uvede v posledním čtvrtletí 2022 a půjde o Apple AirPods 2. Aspoň to tvrdí analytik Ming-či Kuo, který se zaměřuje na oblast spotřební elektroniky. Je to odvážné tvrzení. Už proto, že přenos bezztrátového zvuku přes technologii Bluetooth je v podstatě nemožný.

Podle nedávného rozhovoru s Garym Geavesem, který v Applu zastává pozici viceprezidenta divize Acoustics, firma dělá maximum proto, aby překonala limity technologie Bluetooth: „Musíme se soustředit na to, abychom z Bluetooth vytěžili maximum. Existují různé triky, jak potenciál technologie maximalizovat, respektive jak překonat její omezení. Ale upřímně, hodila by se nám větší šířka pásma a tím bych to uzavřel.“ Nabízí se tedy spekulace, že Apple pracuje na technologii, která by Bluetooth nahradila. 

A to není jediná novinka, kterou Kuo poodhalil. Nová by měla být i nabíjecí krabička, která by měla fungovat jako AirTag. Krabičku budete moci lokalizovat v aplikaci Najít, dokonce bude i pípat. Zatím je tímto způsobem možné vyhledávat jen samotná sluchátka.

Další spekulace se už více méně opakují. Nový design, který se blíží sluchátkům Beats Fit Pro, nové senzory pro sledování sportovních výkonů a zdraví a nový, výrazně výkonnější čip. Co je na tom pravdy, to zjistíme nejpozději před Vánoci, kdy by se spekulovaná sluchátka měla objevit na trhu. Ming-či Kuo očekává o čtvrtinu vyšší prodeje ve srovnání s rokem 2021.