V půlce prosince představila společnost Oppo dvojici chytrých skládacích telefonů – Oppo Find N2 a Oppo Find N2 Flip – které jsou v současné době dostupné pouze na čínském trhu. Podle dostupných informací se ale druhý zmíněný kousek dostane už brzo i k nám do Evropy. Nyní navíc unikla i jeho cena.

Oppo Find N2 Flip je takzvaný clamshell a využívá tedy mechanismus, kdy se z telefonu o zhruba normální velikosti přeložením stane malinkaté zařízení. Jeho výhodou oproti různým konkurenčním smartphonům je zadní displej, který je navíc poměrně velký – měří 3,26 palce – a je díky němu například možné podívat se na čas, aniž by se telefon musel rozložit.

Jak dříve zjistil leaker SnoopyTech, specifikace evropského modelu by neměly být nikterak odlišné od parametrů toho čínského. Počítat tedy můžeme s výkonným čipsetem MediaTek Dimensity 9000+, 6,8palcovou hlavní obrazovkou o rozlišení 2520x1080 pixelů a 120Hz obnovovací frekvencí nebo 4 300mAh baterií. Zadní strana pak bude osazená 50Mpx hlavním snímačem v doprovodu 8Mpx ultra širokoúhlé kamery.

A nyní k ceně samotné. Server Appuals, který se k ní dostal, uvádí, že v Evropě můžeme počítat s cenovkou kolem 1 100 až 1 200 eur, což představuje zhruba rozmezí od 26 300 do 28 650 korun v přepočtu. Za tuto částku bude dostupná konfigurace s 8 GB RAM a 256 GB místa, žádná jiná se u nás prý prodávat nebude. K dispozici budou dvě barevné konfigurace, a to Astral Black a Moonlit Purple (viz obrázky níže).