Čínská společnost Oppo představila dva nové skládací telefony. Tím prvním je Oppo Find N2 Flip, o jehož uniklých specifikacích a snímcích jsme psali už začátkem tohoto měsíce. Tím druhým je Oppo Find N2, který je oproti svému předchůdci lepší ve spoustě aspektů. Pojďme se tedy podívat, co nám mohou jednotlivé telefony nabídnout.

Oppo Find N2 Flip

Začněme tedy u telefonu Oppo Find N2 Flip, který je takzvaným véčkem – telefon o standardní velikosti se tedy přehne napůl a vytvoří se drobné zařízení, které se snadno vejde do kapsy. Jak bylo už delší dobu zřejmé, jeho hlavní odlišností od konkurenčních modelů je rozměrný zadní displej, jenž úhlopříčně měří 2,26 palce. Je tedy o něco menší, než se dříve předpokládalo, ale stejně jde o nepřehlédnutelný prvek.

Zadní strana je dále osazená dvěma fotoaparáty, které se nachází vlevo od zmíněné obrazovky. Hlavní fotoaparát je 50Mpx a doprovází jej 8Mpx ultra širokoúhlá kamera.

Když telefon rozložíme, naskytne se nám pohled na 6,8palcový AMOLED displej s rozlišením FullHD+. Slušná je i jeho obnovovací frekvence, která je 120Hz a procházení systémem nebo používání podporovaných aplikací tak bude působit krásně plynule. Kromě hlavní obrazovky pak přední strana skýtá ještě 32Mpx selfie kameru.

Pod kapotou najdeme čipset MediaTek Dimensity 9000+ a baterii o kapacitě 4 300 mAh, kterou je možné dobíjet drátově až 44W výkonem.

Oppo Find N2 Flip vyjde čínské zájemce na minimálně 5 999 jüanů (19 670 korun v přepočtu) a za tuto cenu obdrží model s 8 GB RAM a 256 GB místa na úložišti. Varianta se stejným úložištěm a 12GB RAM pak stojí 6 399 jüanů (21 000 Kč v přepočtu), zatímco nejlepší model se 16 GB RAM a 512 GB vyjde na 6 999 jüanů (23 000 Kč v přepočtu).

Oppo Find N2

Telefon Oppo Find N2 využívá přesně opačný mechanismus než jeho bratříček s podtitulem Flip. Z mobilu o běžné velikosti se totiž rozevřením stává zařízení, které se rozměrově začíná podobat tabletu.

O Oppo Find N2 by se dalo říct, že je určen náročnějším uživatelům, což se také odráží na ceně. Ale o tom až později. V prvé řadě by bylo dobré zmínit, že jde o nástupce mobilu Oppo Find N z prosince minulého roku a vylepšena byla opravdu velká část výbavy.

To se týká už samotné konstrukce. Nejenže využívá kvalitnější materiály, jako jsou uhlíková vlákna či vysokopevnostní slitiny, ale také kloub, v němž se odehrává ono skládání a rozkládání, je složen z méně dílů (namísto 138 jich bylo použito jen 100).

Externí displej je rozměrově o něco menší, ale zato se výrazně zvýšila jeho maximální jasnost, která nyní činí 1 350 nitů. Jeho obnovovací frekvence zůstala na 120 Hz. Interní displej je 7,1 palce velký a využívá panelovou technologii LTPO, v důsledku čehož se jeho obnovovací frekvence může pohybovat mezi 1 Hz a 120 Hz. Obrazovka se navíc chlubí antireflexní vrstvou, jež zlepšuje čitelnost i za přímého slunečního svitu.

Na zadní straně najdeme znovu tři fotoaparáty. Te hlavní využívá 50Mpx snímač od Sony, který je 1,56 palce velký a může se pyšnit clonou f/1,8 a optickou stabilizací. Kromě něj se pak vzadu blýskají i 48Mpx ultra-širokoúhlá kamera a 32Mpx teleobjektiv. Rozlišení dvou doprovodných fotoaparátů rovněž zaznamenalo velké zlepšení oproti Oppo Find N.

Uvnitř telefonu tentokrát najdeme čipset Snapdragon 8+ Gen 1 a baterii o kapacitě 4 520 mAh, kterou lze díky 67W výkonu nabít za 42 minut.

Oppo Find N2 v Číně stojí nejméně 7 999 jüanů (26 200 Kč v přepočtu) v konfiguraci se 12 GB RAM a 256 GB místa. Model se 16 GB RAM a dvojnásobnou kapacitou úložiště pak vyjde na 8 999 jüanů (29 500 Kč v přepočtu).