Telefony značky OnePlus si v roce 2022 mírně pochroumaly reputaci. Tehdejší vlajková loď OnePlus 10 Pro totiž naprosto selhala v testu odolnosti známého recenzenta Zacka Nelsona z kanálu JerryRigEverything. O zachování dobrého jména výrobce se začátkem letoška pokusil OnePlus 11 a nutno říct, že se mu to vcelku povedlo. S výdrží konstrukce na tom byl totiž výrazně lépe než předchůdce. I tak ale mnozí čekali lepší výsledky.

Právě kvůli ne zrovna uspokojivé odolnosti některých předešlých OnePlus smartphonů se mnozí technologičtí nadšenci obávali toho, jak v Zackově testu dopadne nově vydaný skládací telefon OnePlus Open. Ještě ke všemu se navíc jedná o úplně první počin OnePlus v kategorii ohebných zařízení. Jeden z nejlépe vybavených foldablů současnosti ale příjemně překvapil.

Každý Zackův test působí trošku jako mučení. Začíná se sice zlehka – škrábáním displeje a konstrukce či posypáním hlínou – ale následně čekají telefony mnohem náročnější úkoly. Poprat se musí s plamenem zapalovače a pak přežít testerův pokus o zlomení konstrukce vejpůl. Kloub OnePlus Open je nicméně natolik silný, že zůstal funkční o poté, co se Zack snažil rozevřený telefon ohnout v opačné směru.

Celkově musíme uznat, že si OnePlus Open vedl velice dobře. Dopadl výrazně lépe než Pixel Fold od Googlu, který byl rovněž vydán v letošním roce, byť o několik měsíců dříve.

OnePlus Open je vybaven rychlým procesorem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, pokročilým fotoaparátem Sony LYTIA-T808 s rozlišením 48 Mpx a velice slušnými displeji. Pracuje navíc s baterií o vysoké kapacitě 4 800 mAh. Více informací o tom, co telefon nabízí, si můžete přečíst zde.