Postupně se odtajňují další a další informace o skládačce z dílny OnePlus. Její budoucí existence už byla samotnou společností potvrzená začátkem roku, nicméně bližší detaily bohužel neodhalila. Diskutuje se tak i kolem samotného názvu – zdroje se neshodují na dříve používaném označení OnePlus V Fold a například podle renomovaného leakera Maxe Jambora se má telefon nazývat OnePlus Open. Nicméně, známý zahraniční server nyní tvrdí, že zná datum vydání.

Podle portálu Smartprix, který už přišel s několika posléze potvrzenými úniky, má být první foldable od OnePlus představen 29. srpna. Informaci mu respektive předal důvěryhodný kontakt, který ji získal od svých zdrojů přímo ve firmě.

OnePlus Open byl prvním masivním únikem zasažen již v červnu. Tehdy přišel leaker a designér Steve Hemmerstoffer s rendery (viz obrázky výše), které provalily jeho design. Koncem téhož měsíce pak byly prozrazeny specifikace, a tak zhruba víme, co můžeme od tohoto smartphonu očekávat. Pakliže jsou všechny informace pravdivé, OnePlus Open vypadá jako zajímavý konkurent dosud nevydaného Galaxy Z Fold 5 od Samsungu.

Skládačka od OnePlus má dostat čipset Snapdragon 8 Gen 2, jenž bude doplněn až 16GB operační pamětí. Kromě něj se pod kapotou setkáme s velkou baterií o kapacitě 4 800mAh, kterou navíc půjde dobíjet 67W výkonem. Hovořilo se navíc o displejích s vysokým rozlišením a trojicí fotoaparátů ve velkém kruhovém modulu. Více detailů o parametrech jsme uvedli v našem samostatném článku.