Jihokorejský gigant Samsung rozšířil svou kolekci herních monitorů Odyssey o nový kousek. Nese označení Ark a překvapit dokáže svou velikostí, specifikacemi i cenou, která rozhodně není nízká. Vypadá to, že jde o model pro ty nejnáročnější nadšence.

Samsung tvrdí, že je Odyssey Ark vůbec prvním 55palcovým prohnutým monitorem, který nabízí rozlišení 4K a obnovovací frekvenci 165 Hz. Ta je navíc proměnlivá díky podpoře AMD FreeSync Premium Pro. Společnost dále slibuje výjimečnou kvalitu obrazu, za níž může použití technologie Quantum Mini-LED. Potěší také 1ms odezva.

U monitoru je pochopitelně důležitý kvalitní obraz, Samsung ale zjevně kladl důraz i na zvuk. Odyssey Ark disponuje čtyřmi rohovými reproduktory a dvěma centrálními woofery (reproduktory pro nízkofrekvenční zvuky), které dohromady vytvářejí 60W kanál. O dokonalost prostorového zvuku se kromě Dolby Atmos stará i umělá inteligence.

Zážitek při hraní nebo práci mají také zlepšit polohovací možnosti. Z monitoru můžete otočením vytvořit „osobní herní kokpit“. Podívejte se na video níže.

Bohatá je i výbava co se funkcí týče. Díky Multi View je možné 55palcovou obrazovku rozdělit na čtyři menší části. Počítač nebo konzoli nebudete leckdy potřebovat, vestavěné jsou totiž aplikace jako YouTube a Samsung TV Plus. S připojením k internetu si také můžete užít třeba služby pro cloudové hraní, jako je Nvidia GeForce Now nebo Google Stadia.

Monitor je už nyní dostupný k předobjednání na oficiálních internetových stránkách. Jeho cena vás ale pravděpodobně zaskočí – 3 500 dolarů (v přepočtu 84 300 Kč) totiž rozhodně není málo.