Jihokorejský gigant Samsung se snaží konkurovat Applu se svými 3nm Exynos čipy, zatímco Apple se posouvá směrem k 2nm procesu. Podle zprávy od DigiTimes začne Samsung masově vyrábět své 3nm Exynos čipy koncem tohoto roku pro příští generaci vlajkových telefonů.

Samsung by tak konkuroval loňským čipům série A od Applu, které byly také založeny na 3nm architektuře. První zařízení, která obdrží nové 3nm Exynos čipy, bude vysoce očekávaná řada Galaxy S25, která se pokusí konkurovat iPhone v oblasti výpočetního a grafického výkonu.

Zahraniční zdroje naznačují, že Samsung příští rok oznámí své 3nm aplikační procesory (AP), kódově pojmenované "Solomon". Nové 3nm Exynos čipy budou využívat proces GAA (Gate-All-Around), který jim umožní překonat současné čipy Exynos 2400 v řadě Galaxy S24.

Na základě spekulací budou 3nm Exynos čipy integrovány do řady Galaxy S25 do konce tohoto roku. Lze předpokládat, že Samsung je alespoň dva roky pozadu za výrobcem iPhonů. Apple uvedl své první 3nm čipy v září loňského roku s uvedením řady iPhone 15 Pro