Ačkoliv Samsung ještě nevydal vlajkovou řadu Galaxy S24, už se objevují první detaily o jejím nástupci. A zní vcelku pozitivně. Spekuluje se, že model Galaxy S25 a jeho rozměrnější bráška Galaxy S25+ vsadí na konkurenční obrazový snímač. Už tedy nebude využit domácí ISOCELL.

Upgrade hlavního foťáku už je opravdu potřeba. Samsung přestal používat 12Mpx snímač a přešel k 50Mpx (ISOCELL GN3) s řadou Galaxy S22, přičemž letošní Galaxy S23 sází na tentýž senzor. Bohužel, nadcházející Galaxy S24 rovněž neudělá žádnou změnu.

Ultra modely všech zmíněných generací samozřejmě sázely na kvalitnější senzory, aby se odlišily a nabídly náročnějším uživatelům skutečně něco víc.

Podle známého leakera, jenž na platformě X vystupuje pod přezdívkou Tech_Reve, bychom se měli nového obrazového senzoru dočkat u modelů Galaxy S25 a Galaxy S25+, které však dorazí až začátkem roku 2025. Samsung podle něj nasadí do akce blíže nespecifikovaný snímač od japonské Sony, jejíž technologie jsou hojně využívány u konkurence.

Je ale otázka, zda na tyto diskuze není ještě příliš brzy. Tento názor ostatně zastává i zakladatel známého zahraničního serveru SamMobile Danny Dorresteijn. Přece jenom, do vydání série Galaxy S25 zbývá ještě hromada času, a tak se může leccos změnit.