Samsung Electronics představuje svůj nejnovější přírůstek do řady SSD disků, T5 EVO. Tento malý a lehký SSD disk nabízí úctyhodnou kapacitu až 8 TB, což je největší dostupná kapacita na současném trhu přenosných SSD disků. S vysokou rychlostí přenosu dat a robustním, ale kompaktním designem je T5 EVO ideální pro uživatele hledající alternativu k tradičním externím pevným diskům​​​​.

Odhalený SSD disk je vybaven portem USB 3.2 Gen 1, což umožňuje přenos dat až 3,8x rychleji než u běžných externích HDD, s maximální rychlostí sekvenčního čtení a zápisu dosahující až 460 MB/s. Tato rychlost je ideální pro přenos velkých souborů, jako jsou videozáznamy ve vysokém rozlišení nebo rozsáhlé herní knihovny​​.

T5 EVO vyniká také svým designem, který je nejen ergonomický, ale i esteticky přitažlivý. Jeho rozměry jsou 95 x 40 x 17 mm, váží pouhých 102 gramů a snadno se vejde do dlaně. Jeho kovová pogumovaná konstrukce chrání disk před pádem z výšky až dvou metrů, přičemž černé provedení s titanově šedým kroužkem dodává elegantní vzhled​​​​.

Kromě toho T5 EVO nabízí vysokou kapacitu ukládání, až 8 TB dat, což je dostatečné pro miliony fotografií, písní nebo tisíce hodin videozáznamů. Disk je vybaven pokročilou ochranou, včetně technologie Samsung Dynamic Thermal Guard pro regulaci teploty a šifrování Advanced Encryption Standard (AES) s klíčem o délce 256 bitů pro ochranu dat​​.

SSD disk je také kompatibilní s širokou škálou operačních systémů a zařízení, včetně počítačů s macOS a Windows, chytrých telefonů, tabletů a herních konzolí.

CENA A DOSTUPNOST

Disk T5 EVO je k dispozici ve verzích s kapacitou 2 TB, 4 TB a 8 TB. V základním balení se nachází kabel USB Type-C-to-C, výrobce poskytuje tříletou limitovanou záruku. Doporučené maloobchodní prodejní ceny: 3 999 Kč za verzi s 2 TB, 7 999 Kč za 4 TB a 14 999 Kč za 8 TB