Samsung kromě mobilů, notebooků nebo tabletů vyrábí i přenosná uložiště. U těch je důležitá odolnost, kterou jihokorejský gigant dokáže zajistit, a to jak u přenosných SSD uložišť, tak u MicroSD karet. Důležitým parametrem je ale i výdrž. Právě na tu míří nové kousky od společnosti.

Jde o PRO Endurance Memory Card. Podle kalkulací Samsungu přežijí nové SD karty až šestnáct let nepřetržitého zápisu. Konkrétně kalkulace vycházejí ze zápisu videa v rozlišení 1920 na 1080 pixelů za 26 Mbit za sekundu (tedy asi tři a čtvrt megabajtu za sekundu).

Zmíněné šestnáctileté výdrže dosahuje pouze největší kousek série s kapacitou 256 GB. Přesně jde o něco přes 140 000 hodin neustálého zápisu. Ostatní modely budou přepisovány častěji, a tak je jejich výdrž nižší. 128GB varianta zvládne polovinu toho co 256GB, 64GB polovinu 128GB atd.

Samsung také říká, že jsou karty odolné proti teplu. Operovat totiž dokážou mezi teplotami -25 a +80 stupňů. Dále jsou voděodolné a přežijí i letištní rentgen. Z a zpátky do zařízení je zvládnete dát až deset tisíckrát a přežijí pětimetrový pád i určitou míru magnetického pole.

Nejvíce se takové karty budou hodit třeba do bezpečnostních kamer. Rychlostmi nenadchne, ale ani nezklame. Jde o 100 MB/s při čtení a 40 MB/s při zápisu dat. Nabízené budou varianty o velikosti 256, 128, 64 a 32 gigabajtů, cenu zatím neznáme.