Zařízení mají stále větší vestavěná úložiště, přesto je ale někdy třeba ho rozšířit. Pro to tu jsou micro SD a SD karty.

Samsung je na tomto poli mezi světovými špičkami, není tak divu, že u jejich letošní série je o čem psát.

Díky zvýšené odolnosti využijete tyto karty i pod nepříjemnými podmínkami, o záběry se nemusíte obávat třeba při pádu dronu na magnet do rentgenované vody na Sibiři.

Tento příklad je možná až moc překombinovaný, line-upy Pro Plus a Evo Plus zkrátka kromě odolnosti vůči nošení zvládnou i pády, rentgen, vodu či extrémní teploty. A k tomu ještě nabídnou deset let limitované záruky.

Karty Pro Plus určené pro profesionály jsou nabízeny ve variantách s 128 GB, 256 GB a 512 GB úložiště. Nabídnou rychlost 160 MB/s při čtení a 120 MB/s při zapisování.

U levnější série Evo dostupné v 64 GB, 128 GB, 256 GB i 512 GB variantě dosahuje rychlost přenosů až 130 MB/s – to je oproti poslední sérii 30% vylepšení.

Kromě micro SD karty s novým Blue Wave designem v balení najdeme i adaptér pro použití jako SD karta. Ceny začínají na asi 500 korunách a táhnou se až k 2 250 korunám.

I SD varianty těchto karet nabídnou podobné rychlosti přenosů, jsou ale primárně určeny pro videotvorbu. Nechybí certifikace V30 pro přenos UHD 4k obrazu.

SD karty Evo Plus jsou dostupné ve variantách od 32 GB do 256 GB a Pro Plus v rozsahu od 32 GB až do 512 GB. Tady ceny začínají na asi 200 korunách a pokračují až k tisícovce.