Podle nedávných zpráv plánuje Samsung v roce 2026 zavést nový design pro svá zařízení, což může zahrnovat menší verzi oblíbeného Galaxy S Ultra. Tento krok by představoval významný posun v designové filozofii společnosti, která dosud preferovala větší a více vybavené modely. Rozhodnutí o přechodu na kompaktnější design je motivováno potřebou konkurovat podobným produktům od Apple, jako jsou rozměrově menší varianty iPhonů.

Nová verze Galaxy S Ultra by mohla nabídnout stejný výkon a funkce jako její větší protějšek, ale v menším a pravděpodobně i lehčím těle. To by mohlo přilákat uživatele, kteří hledají nadupaný chytrý telefon, ale preferují menší rozměry zařízení pro snadnější manipulaci. O skladnější Android vlajkovky je dnes už v podstatě nouze.

Kromě menšího modelu Galaxy S Ultra se spekuluje i o dalších změnách v produktové řadě společnosti, včetně možného vytvoření nové „Lite verze“ Galaxy Z Foldu. Ta by mohla dorazit se zmenšeným externím displejem, popřípadě by jej vyřadila úplně.

Je důležité poznamenat, že tyto informace jsou zatím pouze založené na spekulacích a nebyly oficiálně potvrzeny společností. Samsung, který je již dlouho považován za lídra v inovacích nejen chytrých telefonů, by však mohl tímto krokem reagovat na stále se měnící potřeby a přání svých zákazníků.