Jihokorejský technologický gigant oznámil, že jeho webový prohlížeč Samsung Internet, který je již dlouho oblíbený mezi uživateli mobilních zařízení, nyní přináší své funkce a uživatelské rozhraní i na počítače s operačním systémem Windows 10 nebo novějším.

Prohlížeč je založen na otevřené technologii Chromium a je podobný své androidové verzi, což umožňuje uživatelům snadnou integraci a synchronizaci mezi jejich mobilními zařízeními a stolními počítači​​. Podporuje rozšíření navržená pro Chrome a nechybí mu ani tmavý režim.

Samsung Internet pro Windows má řadu vlastností a funkcí, které jsou již známé z jeho mobilní verze, včetně intuitivního uživatelského rozhraní a možnosti synchronizace. Jeho příchod na Windows je tak krokem, který rozšiřuje ekosystém Samsung a poskytuje uživatelům jednotnější a pohodlnější digitální zážitek napříč různými zařízeními.

Samsung Internet pro Windows je nyní dostupný ke stažení prostřednictvím Microsoft Store. Rozšíření na počítače s nejpoužívanějším operačním systémem nasvědčuje snaze Samsungu ještě více konkurovat ostatním populárním prohlížečům, jako jsou Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox či Opera. Pokouší se také jít ještě víc naproti svým příznivcům, kteří mají rádi vše na jednom místě.