Samsung Galaxy Z Flip 5 slavil při svém uvedení v letošním srpnu úspěch. O skládací telefon, přinášející spoustu vylepšení oproti předchůdci, byl poměrně velký zájem. Pravděpodobně za to může přítomnost externího displeje, jenž podporuje širokou škálu aplikací, nebo procesor Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy, zajišťující perfektní výkon.

Skládací telefony jsou svými výrobci mnohdy propagovány jako atraktivní módní doplněk. Ještě zajímavějšími se pak stávají, když vyjdou v limitované edici, na jejímž vzniku se podílela luxusní módní značka. Stejně jako v loňském roce vyjde i letošní Galaxy Z Flip 5 ve speciální verzi, navržené ve spolupráci s francouzskou značkou Maison Margiela.

Samsung sice ještě nic oficiálně neohlásil, ale unikly mu rendery, které se dostaly k zahraničnímu serveru MSpoweruser. Zatímco Galaxy Z Flip 4 Maison Margiela Edition pro svůj relativně jednoduchý design tolik nevyčníval, jeho nástupce na sebe dozajista upoutá pozornost.

Záda jedné z variant vypadají, jako by byla postříkána barvami, a druhá verze kombinuje odstíny černé, bílé a šedé, z nichž vytváří obraz kabátu, působící tak, jako by jej někdo nakreslil tužkou. K dispozici bude také jedinečné kožené pouzdro.

Samsung Galaxy Z Flip 5 nedávno vyšel v retro edici, inspirované legendárním telefonem SGH-E700 z doby před dvěma desetiletími. Podrobnosti si můžete přečíst zde.