Jihokorejský technologický gigant Samsung představil nový limitovaný model Galaxy Z Flip 5 Retro, který bude od 1. listopadu k dispozici v Jižní Koreji, Velké Británii, Německu, Španělsku a Austrálii a o den později také ve Francii. Tento speciální model je inspirován legendárním telefonem SGH-E700, který před dvěma dekádami zaujal svým jedinečným designem a funkcemi.

V roce 2003 se SGH-E700 stal milníkem v historii Samsungu, neboť to byl první model společnosti s integrovanou anténou. Jeho inovativní design a obliba mezi uživateli pomohly Samsungu posílit svou pozici na globálním trhu s mobilními telefony.

Galaxy Z Flip 5 Retro čerpá inspiraci z několika charakteristických prvků SGH-E700. Nabízí kombinaci indigově modré a stříbrné, moderní interpretaci UX designu z počátku nového tisíciletí a speciální animaci na Flex Window (velký externí displej), evokující městskou atmosféru s nostalgickým nádechem.

V balení telefonu najdou zákazníci soubor tří karet Flipsuit s historickými logy Samsungu, stylové pouzdro Flipsuit a sběratelskou kartu s unikátním sériovým číslem, což dodává tomuto modelu ještě větší hodnotu.

Retro model bude k dostání v omezeném počtu pouze v uvedených zemích a zájemci si jej budou moci objednat výhradně na oficiálním webu společnosti Samsung.