Jihokorejská technologická společnost Samsung před nedávnem ve svém oficiálním blogu oznámila, že brzy přidá funkci monitorování srdečního rytmu do svých chytrých hodinek Galaxy Watch. Tato funkce umožní uživatelům získat varování, pokud by byl detekován nějaký nepravidelný srdeční rytmus.

Nová funkce má za úkol hledat nepravidelné srdeční rytmy a identifikovat fibrilaci síně (AFib). Senzor na měření srdeční aktivity by v případě výskytu nepravidelností ihned upozorní uživatele v aplikaci Samsung Health Monitor. Pokud by se tak stalo, uživatel by byl vyzván k měření EKG a v případě nelichotivých výsledků by aplikace navrhla konzultaci s lékařem.

Vývoj této funkce byl v USA schválen Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv, což naznačuje, že zdravotní funkce se stávají stále důležitější součástí chytrých hodinek a jiných zařízení. Tyto funkce jsou významným pomocníkem pro uživatele, kteří si tak mohou snadno a rychle monitorovat své zdraví a být informováni o jakýchkoli problémech, které by mohly vyžadovat lékařskou péči.

Vychytávka je součástí nově ohlášené nástavby One UI 5 Watch a využívat ji budou moci majitelé Galaxy Watch 4 nebo novějších.