Před pár dny jsme vás informovali o údajných specifikacích chystaného tabletu Galaxy Tab S9 Ultra od Samsungu, který bude určen těm nejnáročnějším uživatelům. Konečně dostane stupeň krytí IP, konkrétně tedy IP68, a ještě rychlejší čipset než vloni. S opravdu vysokým výkonem se tedy dalo počítat, nicméně nejnovější test v Gekebench ukazuje ještě vyšší čísla, než byla očekávána.

Galaxy Tab S9 Ultra z dílny jihokorejského technologického giganta Samsungu má disponovat čipsetem Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy, který na rozdíl od klasického Snapdragonu 8 Gen 2 využívá o něco vyšší frekvence procesoru i grafického jádra, a tak je z něj možné vyždímat ještě trochu výkonu navíc. Hlavní jádro Cortex-X3 konkrétně běží na 3,36GHz taktu, což oproti standardní variantě představuje 0,16GHz nárůst.

Přestože úplně stejným čipsetem disponují i letošní vlajkové lodě Galaxy S23, test v Geekbench ukazuje, že Galaxy Tab S9 Ultra bude schopen dosáhnout ještě vyšších výsledků než ony. Na výskyt v databázi benchmarku upozornil leaker Tech_Reve. Špičkový tablet od Samsungu získal v single-core disciplíně 2 054 bodů, zatímco v oblasti multi-core 5 426 bodů. Jen pro srovnání – Galaxy S23 Ultra dosáhl při jednom ze svých nejlepších pokusů na skóre 1 957 a 5 258. Vyšší výkon u tabletu bude s nejvyšší pravděpodobností způsoben rozměrnější konstrukcí, jež umožňuje lepší odvod tepla.

Momentálně není jasné, kdy přesně Galaxy Tab S9 Ultra dorazí, ale hovoří se o srpnovém datu vydání. Samsung by jej mohl uvést během akce Galaxy Unpacked, kde se prý dočkáme i odhalení nového SmartTagu, sluchátek Galaxy Buds 3 nebo chytrých hodinek Galaxy Watch 6.