Samsung už příští měsíc uvede novogenerační vlajkovou řadu pod označením Galaxy S24. Kromě výkonnějšího hardwaru se máme dočkat například zajímavých funkcí postavených na umělé inteligenci, o nichž se v posledních týdnech diskutuje čím dá intenzivněji. Spekuluje se, že právě AI by se mohla brzy stát jedním z hlavních lákadel Samsungu.

V mnohých dalších ohledech se ale bůhvíjak převratných novinek nedočkáme. Je proto pěkné slyšet zprávy zaznívající z Jižní Koreje (konkrétně od serveru Hankyung), odkud Samsung pochází, které sdělují, že Galaxy S24 dostane stejnou cenu jako Galaxy S23. Řeč je přitom o celé řadě, nikoliv pouze o základním modelu.

Zdali se tak skutečně stane, ukáže až čas. Zejména v případě Ultra modelu ale tvrzení o zachování ceny zní až příliš optimisticky. Pro nejlepší telefon řady má totiž Samsung použít výkonnější, ale současně dražší procesor Snapdragon 8 Gen 3, a to ve všech regionech, kde se bude prodávat. Nikde tedy nevyjde s levnějším a pomalejším Exynosem 2400. Jak navíc potvrdil nedávný únik, Galaxy S24 Ultra dostane po vzoru nových iPhonů 15 Pro titanové tělo, jež by také potenciálně mohlo způsobit cenový nárůst.

Řada Samsung Galaxy S24 se představí během příštího Galaxy Unpacked, které dle někdejších spekulací proběhne už 17. ledna.