Není žádnou novinkou, že společnost Samsung vydá následující vlajkovou řadu Galaxy S24 o něco dříve, než měla v posledních letech ve zvyku. Zatímco letošní generace S23 dorazila v první únorový den, nadcházející série by měla dorazit už v půlce ledna. Známý insider Ice universe dříve uváděl, že debut proběhne někdy okolo 18. ledna, nicméně až teď zaznívá konkrétní datum, a to přímo z Jižní Korey.

Portál Biz SBS napsal, že sanfranciské Galaxy Unpacked proběhne již 17. ledna příštího roku. Do představení tedy zbývá něco přes dva měsíce. S ohledem na množství úniků a nových informací o jednotlivých modelech by mělo být podle nás mohlo být nejvýživnější období od půlky prosince.

Největší přísun detailů nastane ve chvíli, kdy informace o smartphonech dostanou prodejci. Už nejednou jsme totiž byli svědky předčasného výskytu telefonů v katalozích nejrůznějších internetových obchodů, včetně těch českých, v důsledku čehož byly s předstihem prozrazeny klíčové specifikace, a dokonce i cena.

Řada Samsung Galaxy S24 bude spoléhat především na hardwarová vylepšení. Design se až na drobnosti, jako jsou ploché hrany u základní dvojice modelů nebo ztenčené rámečky u modelu Ultra, prakticky nezmění. Klíčová však bude implementace vlajkového procesoru Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 anebo nového Exynosu 2400.

S druhým zmíněným se uvnitř Galaxy S24 a Galaxy S24+ setkáme i my v České republice. Uživatelé, kterým Exynos nevoní, pak budou mít jedinou možnost: sáhnout po Galaxy S24 Ultra, jenž má ve všech regionech obdržet Snapdragon 8 Gen 3.