Objevují se další zprávy o diskutovaném smartphonu Samsung Galaxy S23 FE. Přestože se začátkem roku spíš zdálo, že nevyjde, anebo minimálně ne v tomto roce, poslední objevy a zvěsti čím dál více nasvědčují tomu, že se jej přece jen dočkáme. Známý zahraniční server nyní přináší zprávy o přibližné době vydání.

Portál Sammobile, který podobné exkluzivní detaily přináší často, nyní ve svém článku čtenářům sdělili, že Galaxy S23 FE přijde na trh ještě v tomto roce, konkrétně ve třetím kvartálu. Bohužel, má to jeden háček – k dispozici bude pouze ve vybraných státech, a tak zatím nemáme žádnou jistotu, že si jej budou moct pořídit i čeští zájemci.

Dosud přesně nespecifikovaný termín v Q3 2023 docela dává smysl, jelikož nedávno prošla certifikací baterie EB-BS711ABY, která má být určená právě pro Galaxy S23 FE. Jakmile se telefon, potažmo jeho baterie jako v tomto případě, objeví v databázi typu NRRA, většinou to nasvědčuje jeho vydání v blízké době (ale samozřejmě to není pravidlo).

Sammmobile přichází i s dalšími překvapeními. Podle něj Galaxy S23 FE překvapivě neobdrží čip od amerického Qualcommu, ale výrobce do něj umístí vlastní Exynos 2200. Tato konfigurace bude dostupná bez ohledu na to, kde se telefon prodává. Kromě něj se máme dočkat 50Mpx hlavního fotoaparátu a 4 500mAh baterie, kterou pravděpodobně půjde nabíjet nanejvýš 25W výkonem.

Další informace zatím k dispozici nemáme, ale jakmile se něco dozvíme, budeme vás informovat.