Traduje se, že Samsung hodlá vydat fanouškovskou edici vlajkové řady Galaxy S23. Ostatně, prakticky už je to potvrzené. Nedávno se totiž zahraničnímu portálu povedlo získat odpověď od zástupce společnosti, který uvedl, že další FE smartphone bude oznámen „bezprostředně“. Po téměř dvou letech bychom se jej mohli dočkat ještě letos.

Postupem času se objevila už řada spekulací o jeho výbavě. Samsung Galaxy S23 FE má vsadit na starší vlajkový čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, ale v některých regionech údajně vyjde varianta s Exynosem 2200. Procesor pak má být doplňován buď 6GB RAM a 128GB úložištěm, anebo 8GB RAM a 256GB úložištěm. Díky nejnovější zprávě můžeme také podrobněji hovořit o tom, co Galaxy S23 FE nabídne fotografům.

Informace po delší době přináší známý nizozemský portál GalaxyClub. Podle něj se kromě 50Mpx senzoru z loňské vlajkové série Galaxy S22, který bude představovat slušný upgrade oproti 12Mpx snímači z posledního FE modelu, máme na zadní straně dočkat i 8Mpx teleobjektivu a 12Mpx ultra širokoúhlé kamery.

Bohužel, právě tyto dva snímače prý zůstanou od S21 FE nezměněné. Samsung se ale má zaměřit aspoň na selfie kameru – údajně vymění 10Mpx senzor za nový 32Mpx. Dočkat bychom se tak mohli o něco lepších výsledků. GalaxyClub píše, že Galaxy S23 FE bude těžit také z vylepšeného softwaru.