Jihokorejský gigant Samsung se chystá odhalit spoustu nových zařízení, a to již prvního února v rámci akce Galaxy Unpacked. Snad nejočekávanější novinkou jsou vlajkové telefony Galaxy S23, ale zapomenout by se nemělo ani na nové notebooky. Jedním z nich bude i extrémně výkonný Galaxy Book 3 Ultra.

O tomto zařízení jsme psali již začátkem ledna, a to ve spojitosti s uniklými snímky. Byť nám tehdy nebyly odhaleny prakticky žádné detaily o hardwarové výbavě, z názvu (konkrétně ze slova Ultra) šlo odhadnout, že můžeme počítat s parádními komponenty. A to se také nyní potvrzuje – server MySmartPrice se totiž dostal ke specifikacím a zveřejnil je.

Galaxy Book 3 Ultra se pochlubí nejnovějším hardwarem, který byl odhalen začátkem ledna na veletrhu CES 2023. Počítat prý máme se 14jádrovým procesorem Intel Core i9-13900H, jehož frekvence se dostává až na 5,4 GHz. Jeho spotřeba v základu činí 45 W, ale dostat se může až na 115 W. Nouze nebude ani o operační paměť, která má být 32GB.

Těšit se dále můžeme na grafickou kartu Nvidia GeForce RTX 4070, jež disponuje 8GB pamětí a 4 680 CUDA jádry. A věřte, že takto výkonné GPU se bude skutečně hodit, protože Galaxy Book 3 Ultra bude podle MySmartPrice využívat 16palcový AMOLED displej s rozlišením 3K.

Tohle vše se svým způsobem odrazí i na hmotnosti zařízení – Galaxy Book 3 Ultra bude podle všeho vážit 1,8 kg. Výkonné komponenty bude napájet 76Wh baterie, kterou bude možné nabíjet 136W adaptérem. Počítat pochopitelně můžeme se systémem Windows 11 a třešničkou na dortu bude ještě přítomnost čtyř reproduktorů s podporou technologie Dolby Atmos.