Předpokládá se, že Samsung Galaxy A55 5G bude hit. Připravovaný chytrý telefon střední třídy by mohl i mezi českými spotřebiteli najít spoustu zájemců a pomůže tomu také vítaná změna designu. Na rozdíl od svého předchůdce bude mít novinka s dosud neznámým datem vydání kovové rámečky.

Přibližná podoba modelu Galaxy A55 5G už byla dříve prozrazena díky renderům známého 3D designéra a leakera Steva Hemmerstoffera. Zahraniční server Android Headlines nicméně nyní přišel s oficiálními snímky, které byly vytvořené přímo samotným Samsungem.

Obrázky zachycují barevné varianty Awesome Iceblue, Awesome Lilac a Awesome Navy. Klíčové vizuální prvky, například trojice fotoaparátů seřazených do „semaforu“ anebo plochý displej s kamerkou v průstřelu, zůstávají neměnné, ale s rozdílem se setkáme na bocích. Zmíněné rámečky nejenže budou kovové, ale také budou kompletně zploštělé – pokud tedy nepočítáme ostrůvek s tlačítky.

Co se specifikací týče, Galaxy A55 5G má dle dostupných informací obdržet osmijádrový čipset Samsung Exynos 1480, pracující s maximální frekvencí 2,75 GHz. Uživatelům také nabídne 50Mpx fotoaparát a vedle něj i 12Mpx ultra širokoúhlou kameru spolu s 5Mpx makro snímačem. Baterie na tom zůstane s kapacitou 5 000 mAh a 25W výkonem dobíjení stejně jako u letošního modelu Galaxy A54.