Před nedávnem vyšly rendery nového Samsung telefonu střední třídy, který se téměř určitě podívá i k nám do Česka už někdy v první půlce příštího roku. Galaxy A35 5G podle nás bude hit i díky vylepšenému designu, díky němuž působí mnohem prémiověji než letošní A34 5G. To stejné se bude také týkat jeho dražšího brášky, čili Galaxy A55 5G.

Předpokládáme, že oba telefony vyjdou pospolu, ale druhý zmíněný bude cílen na o něco náročnější sortu uživatelů. Přesto se však bude jednat o „mainstreamové“ zařízení nižší střední třídy. Už proto nás velice překvapuje, že Samsung telefon vybaví plochými bočními hranami, které dostává také nadcházející vlajková série Galaxy S24. Obvykle se jedná o prvek, jímž se chlubí dražší smartphony. Ty jihokorejské se pravděpodobně inspirovaly od amerických iPhonů. Podle známého insidera Tech_Reve navíc dostane kovovou konstrukci místo plastové. Hurá!

Jak bude Galaxy A55 5G vypadat, si můžeme prohlédnout na renderech zhotovených renomovaným designérem a leakerem Stevem Hemmerstofferem (prostřednictvím MySmartPrice). Co se dále týče designu, vepředu se i tentokrát setkáme s plochým displejem, majícím průstřel se selfie kamerou, a vzadu opět nalezneme tři fotoaparáty seřazené „do semaforu“.

Když pak přejdeme ke specifikacím, Galaxy A55 5G údajně vsadí na procesor Exynos 1480, vybavený čtyřmi výkonnými a čtyřmi efektivními jádry. Maximální frekvence je pro něj 2,75 GHz. Dále se spekuluje o přítomnosti 50Mpx hlavního fotoaparátu v doprovodu 12Mpx ultra širokoúhlé kamery a 5Mpx makro snímače. Selfie kamera pak má být 32Mpx. Podle čínské certifikace 3C můžeme znovu očekávat 25W výkon nabíjení pro baterii o údajné kapacitě 5 000 mAh.