Začátkem příštího měsíce dorazí na pulty českých obchodů nový Samsung Galaxy A05s. Zpracováním se podobá dražším modelům ze své jihokorejské rodinky, ale díky jeho ceně jej lze označit za mimořádně dostupný. Přestože je levný, rozhodně má co nabídnout.

Například velký displej se 6,7palcovou úhlopříčkou, jenž navíc pracuje s vysokým rozlišením FullHD+. Panelovou technologii LCD už nějak musíme překousnout, AMOLED je už standardem pro vyšší cenovou třídu (tento typ displeje má například nový Galaxy A25 5G).

Galaxy A05s pracuje s čipsetem Qualcomm Snapdragon 680, jenž spoléhá na 6nm výrobní technologii. Doprovázen je nanejvýš 4GB operační pamětí. Baterie pak nezklame ani nepřekvapí – 5 000mAh kapacita je v podstatě běžná napříč portfoliem a na 25W výkon nabíjení jsme si už asi u Samsungu zvykli.

I Galaxy A05s disponuje 50Mpx hlavním fotoaparátem s podporou optické stabilizace obrazu. Doprovázen nicméně není ultra širokoúhlou kamerou, nýbrž 2Mpx makro fotoaparátem a 2Mpx snímačem hloubky ostrosti. Přední kamera pracuje se 13Mpx rozlišením.

CENA A DOSTUPNOST

Samsung Galaxy A05s se začne prodávat začátkem ledna 2024. Varianta 4/128GB vyjde na 3 999 Kč, zatímco dražší verze s 256GB úložištěm bude stát 4 499 Kč. Telefon bude k dispozici v černé, světle zelené a stříbrné variantě.