V Česku byl už před více než týdnem představen nový přírůstek do populární rodiny chytrých telefonů Samsung Galaxy A. Model Galaxy A25 s podporou 5G připojení je podle výrobce navržen tak, aby přinesl inovace mladému publiku. Specifikacemi spíš cílí na méně až středně náročné zákazníky, jimž ale přináší například slušný displej za velmi přijatelnou cenu.

Po designové stránce se Galaxy A25 5G drží dnešních trendů. Na zadní straně má podobně jako snad všechny dnešní Samsungy tři fotoaparáty seřazené do semaforu a vepředu najdeme obrazovku s relativně silnými rámečky a selfie kamerou v kapkovitém výřezu, což je typické spíš pro nižší střední třídu (vlajky nebo například Galaxy A54 5G se spoléhají na modernější průstřel). Co se týče barev, novinka je k dispozici ve třech variantách – modré, žluté a modročerné.

Jak jsme již zmínili začátkem článku, displej Galaxy A25 5G je prezentován jako pastva pro oči. A ještě aby ne, když 6,5palcový Super AMOLED panel využívá vysoké rozlišení FullHD+ a 120Hz obnovovací frekvenci. Třešničkou na dortu už je snad jenom 1 000nitový maximální jas nebo podpora technologie Vision Booster. Celkový audiovizuální zážitek pak ještě okoření Dolby Atmos.

Při fotografování je spoleh na 50Mpx primární kameru, která je doprovázená 8Mpx ultra širokoúhlým objektivem a 2Mpx makro snímačem. Absence teleobjektivu či obecně nízké rozlišení doprovodných senzorů není v této cenové kategorii vůbec výjimečná.

Pod kapotou nalezneme čipset Exynos 1280, jenž je vyráběn 5nm procesem. Nejedná se o nejnovější technologii, ale když vezmeme v potaz, co lze občas vidět u konkurence, můžeme být za 5 nm ještě rádi. O výkon se dále stará 6GB nebo 8GB operační paměť (v závislosti na cenové konfiguraci). Energii jednotlivým komponentům dodává 5 000mAh baterie s podporou 25W dobíjení. Samsung to s rychlostí nabíjení nikdy nepřeháněl...

CENA A DOSTUPNOST

Samsung Galaxy A25 5G se na zdejší trh dostane počátkem ledna 2024. Začínat bude s cenou 6 999 Kč v konfiguraci 6/128GB a dražší verze 8/256GB vyjde na 8 999 Kč.