Když se začaly objevovat první bezrámečkové telefony, byl pro mobilní trh nastaven zcela nový trend. I když, pro další obsah článku je dobré vysvětlit, že bezrámečkovými smartphony jsou myšleny takové kusy, jejichž rámečky jsou pouze mimořádně tenké. Telefon, který by je vůbec neměl, dosud pořádně k vidění nebyl, ale možná se to brzy změní.

Výkonný ředitel Samsung Display oznámil plány na vývoj zcela bezrámečkového panelu, informoval jihokorejský portál The Elec. Detaily byly nastíněny během akce Display Business Forum 2023 (K-Display) a pořízena z ní byla následující fotka, která má jednak demonstrovat pokrok ve světě mobilních obrazovek, ale také přibližuje detaily o připravované technologii.

Pro vytvoření bezrámečkového displeje je klíčové využít technologie 3D laminace a řízení jasu hran. Kromě toho se bude muset Samsung zabývat implementací předního fotoaparátu pod panel, neboť o selfíčka by byl ochoten přijít málokdo.

„Aby [spotřebitelé] mohli používat obrazovku jako celek, je nutné minimalizovat expozici [předního] fotoaparátu a mít efektní design,“ prohlásil údajně Yong-wook.

Vidět posun ve světě displejů je pěkné, ale myšlenka zcela bezrámečkového panelu vyvolává řadu otázek. Zaprvé, někteří uživatelé mají už dnes problém s akcemi vyvolanými nechtěnými dotyky, a navíc hrozí, že telefony pokryté takovýmto displejem by výrazně ztratily na odolnosti. Výrobcům ochranných sklíček by to mohlo přinést ovoce, ale běžní spotřebitelé z toho pravděpodobně mít radost nebudou.

Zprávy o bezrámečkovém panelu z dílny Samsungu přichází krátce poté, co se objevily spekulace o iPhonu s kompletně bezrámečkovou obrazovkou. Ke konci července o něm rovněž přišly zprávy z Jižní Koreje a zdroj tehdy uváděl, že Apple požádal své dodavatele (Samsung a LG Display) o vývoj přesně takového displeje pro budoucí iPhone.