Před několika dny jsme vás informovali o oficiálním termínu vstupu Apple Vision Pro na americký trh. Ambiciózní soupravu pro práci v prostředí smíšené reality se na pulty obchodů ve Spojených státech dostane už 2. února, a to s počáteční cenou 3 499 dolarů (v přepočtu 78 700 Kč).

Předobjednávky headsetu budou zahájeny už 19. ledna a pojí se s nimi jedna zajímavost. Abyste si přes internet objednali správnou velikost soupravy, respektive tedy těsnění Light Seal a náhlavního pásku Head Band, bude Apple nabízet sken obličeje.

„Pro určení velikosti Apple Vision Pro můžete naskenovat svůj obličej,“ stálo podle serveru MacRumors v kódu Apple Store.

Zpravodajský portál poznamenává, že Apple už dříve pomáhal vývojářům vybrat si správnou velikost dvou zmíněných komponent pomocí speciální aplikace. Své softwarové řešení tedy hodlá cupertinská firma patrně implementovat i do běžných klientských předobjednávek.

V nedávno vydané tiskové zprávě Apple oznámil, že se Vision Pro bude dodávat s dvěma typy náhlavních pásků. Ten první – Solo Knit Band – bude umístěn pouze na temeni vaší hlavy (podobně jako lyžařské brýle), zatímco Dual Loop Band povede i přes temeno hlavy.