Xiaomi naplno rozjelo marketingovou kampaň týkající se řady smartphonů Xiaomi 14. Poté, co včera oficiálně potvrdila datum uvedení, dnes společnost neváhala a pochlubila se designem ještě před premiérou, jež proběhne tento čtvrtek. Díky tomu se nám po měsících spekulací a úniků naskytuje první pohled na první vlajkové lodě s procesorem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3.

Ač se to na první pohled nemusí nutně zdát, Xiaomi 14 je velmi podobné svému předchůdci. Domnění, že se po vizuální stránce více odlišuje, vyvolává hlavně fakt, že ve čtvercovém ostrůvku pro fotoaparáty se nyní nachází čtyři kruhy místo tří – každý pomyslně v jednom rohu. Trojice z nich náleží fotoaparátům, zatímco ten vpravo nahoře poskytuje místo blesku. Logo společnosti Leica se nachází mezi jednotlivými kruhy. Umístění ostrůvku jako takového však zůstává pomyslně zachováno. I letos se také dočkáváme plochých hran a selfie kamery v průstřelu.

Xiaomi kromě toho vyšlo na veřejnost i s konkrétními parametry jednotlivých fotoaparátů, na kterých staví velkou část kampaně. Jedním z klíčových bodů, který výrobce znovu zdůraznil, je využití prémiových čoček Summilux, jež vytvořila německá firma Leica, s níž Xiaomi dlouhodobě spolupracuje.

Dále jsme se dozvěděli, že Xiaomi 14 může pracovat se clonou v rozsahu od f/1.6 do f/2.2. Telefon disponuje hlavním snímačem s ohniskovou vzdáleností 23 mm, který je doprovázen ultra širokoúhlou kamerou (14mm) a teleobjektivem (75mm, 3,2násobný optický zoom).

Xiaomi 14 má dále přinést jasnější displej nebo podporu pro rychlejší nabíjení baterie, jak jsme vás dříve informovali zde. Na bližší podrobnosti od samotného výrobce si ale budeme muset ještě chvíli počkat.