Pokud vlastníte Xbox Series X či S a hledáte způsoby, jak zvětšit jeho úložiště, máme pro vás dobrou zprávu. Seagate už totiž není jedinou firmou nabízející rozšíření úložiště konzole. Se dvěma modely WD_BLACK C50 teď na trh přichází Western Digital. Stane se tak teprve druhou společností, která tuto možnost nabízí.

Možná by ani nebylo třeba zmiňovat, že rozšiřující paměťová karta od Seagate je jedním z nejlepších způsobů, jak do vašeho Xboxu vměstnat více her. Nabídne totiž rychlosti srovnatelné s úložištěm vestavěným. Pokud jste ale na konkurenci Seagate čekali s očekáváním nižší ceny, tak vás zklameme. Ta se totiž prakticky nezmění.

Rozšiřující disky od Seagate vás totiž po jejich zlevnění vyjdou na asi 2 600 Kč za variantu s 512 GB úložiště a asi 4 000 Kč za variantu s 1 TB úložiště. Karty od Western Digital mezi tím vyjdou na 3 000 Kč za 500GB a 4 000 Kč za 1TB model. Nové disky jsou na tom tak cenově s konkurencí velmi podobně.

Za nákup rozšiřující karty od Western Digital získáte měsíční členství ve službě Xbox Game Pass Ultimate s přístupem k více než 100 hrám pro konzole a PC a také s možností hrát na konzolích online ve více hráčích.

Western Digital je na trhu s přídavnými úložišti známým jménem. Nedávno jsme například testovali NVMe SSF WD_BLACK SN770, které si od nás odneslo velmi kladné hodnocení.