Během letošní vývojářské konference Google I/O nám kalifornský softwarový gigant nepřinese jen svůj první skládací telefon, na který se jeho fanoušci již dlouho neuvěřitelně těší, ale také klasický smartphone, jenž ponese označení Pixel 7a. Od doby, co se o něm začalo poprvé spekulovat, jsme se dověděli díky nejrůznějším únikům řadu důležitých podrobností, avšak ten nejnovější je opravdu rozsáhlý a odhalil toho skutečně hodně.

Snímky, které zahrnují jak rendery, propagační materiály, nebo dokonce seznam specifikací, na Twitteru zveřejnil německý novinář a známý leaker Roland Quandt, který v minulosti přišel například s detaily o vlajkových smartphonech Galaxy S23.

Ačkoliv už je vzhled smartphonu docela profláklý, pojďme si některé informace zrekapitulovat. Google Pixel 7a bude disponovat poměrně hranatým tělem a na zadní straně najdeme dvojici fotoaparátů (64Mpx hlavní a 13Mpx ultra širokoúhlý), která bude umístěna v kamerovém modulu uvnitř stříbrného pruhu, jenž se táhne od jednoho boku k druhému. V něm bude umístěna také baterka/blesk. Přední strana pak bude skýtat plochý displej se 13Mpx selfie kamerou v průstřelu.

Co se pak týče specifikací, ona zmíněná obrazovka bude 6,1 palce velká a nabídne rozlišení FullHD+ spolu s 90Hz obnovovací frekvencí. Pod kapotou pak najdeme čipset Google Tensor G2, jehož frekvence přesahuje 2,8GHz hranici, a údajně i baterii o 4 400mAh kapacitě, kterou bude možné nabíjet drátově i bezdrátově , a to nanejvýš 18W výkonem.

Oproti předchůdci tak Google Pixel 7a doručí plynulejší obraz, kvalitnější fotoaparáty, výkonnější procesor a podporu bezdrátového nabíjení. Všimnout si také můžete změn ve vizuálním provedení, které se, alespoň dle mého, uchýlilo k lepšímu.

Stejně jako ostatní hardware od Googlu se i Pixel 7a pravděpodobně nebude oficiálně prodávat v České republice, ale to neznamená, že vám nepůjde sehnat vůbec. Řada tuzemských prodejců jej jistě bude nabízet stejně jako předešlé modely.