Již příští měsíc bude mít americký softwarový gigant Google premiéru se svým prvním skládacím telefonem, který bude označen jako Google Pixel Fold. Představovat bude zajímavou konkurenci pro Samsung a jeho řadu Galaxy Z Fold, jelikož má nabídnout opravdu slušné specifikace a elegantní design. Ten nyní potvrzují uniklé marketingové snímky.

Obrázky na Twitteru zveřejnil známý leaker Evan Blass a podívat se díky nim můžeme jak na přední stranu smartphonu, tak i na tu zadní. Bohužel, nebyly odhaleny snímky zachycující rozměrnou vnitřní obrazovku, nicméně o to se už postaral dříve leaker Kuba Wojciechowski, jenž sdílel vůbec první video, které Pixel Fold zachycuje naživo. Podrobněji jsme se tomuto tématu věnovali v samostatném článku.

Snímky zveřejněné Blassem tedy potvrzují, že na přední straně dostaneme obrazovku s poměrně tenkými rámečky a selfie kamerou v průstřelu, zatímco ta zadní bude skýtat trojici fotoaparátů a baterku. Celkově se dá říct, že se velice podobají dříve uniklým renderům, za nimiž stál leaker Jon Prosser s redakcí svého serveru FrontPageTech.

Pixel Fold zájemcům podle všeho nabídne 5,8palcový vnější FullHD+ displej využívající technologii OLED a vnitřní 7,6palcový displej s ještě vyšším rozlišením. Obě obrazovky pak budou schopny využívat 120Hz obnovovací frekvenci. Dále se má pochlubit čipsetem Tensor G2 s 12GB operační pamětí nebo slušnou baterií, která zajistí 24hodinovou výdrž při běžném používání anebo 72 hodin provozu v režimu extrémního šetření. Více detailů o jeho výbavě jsme psali zde.

Smartphone bude oznámen už 10. května během konference Google I/O, ale do prodeje se dostane až 27. června. Začínat má na ceně 1 799 dolarů, což činí asi 38 400 Kč v přepočtu.