Poslední dobou řada výrobců smartphonů pomyslně soutěží, kdo vytvoří technologii umožňující rychlejší nabíjení. Řadě z nich se už navíc povedlo překonat 200W hranici výkonu. Vzpomeňte si třeba na Redmi Note 12 Discovery Edition s 210W výkonem nebo nedávno vydaný Realme GT Neo5, který nabízí podporu až 240W nabíjení. Redmi chce ale zajít do ještě většího extrému.

Skrze svůj oficiální profil na čínské sociální síti Weibo výrobce oznámil 300W technologii dobíjení, kterou patrně zavede do některé ze svých nadcházejících vlajkových lodí. Redmi dokonce ukázalo, jak tento vychytávka funguje v praxi.

Ve zveřejněném videu je předveden zmíněný telefon Redmi Note 12 Discovery Edition, který ale prošel několika úpravami. Kapacita jeho baterie byla snížena na 4 100 mAh. Samotný 300W výkon je ale mírně zavádějící. Ve videu se na tuto hodnotu nevyšplhal – nejvyšší dosažená hranice byla někde kolem 290 W a pak se výkon držel spíše kolem 280 W, byť i to je rozhodně úctyhodné. Baterii smartphonu se tak podařilo celou nabít za necelých pět minut.

300 wattů tedy bude pravděpodobně úplné maximum, kterého stejnak nebude možné zcela dosáhnout, protože výkon bude z bezpečnostních důvodů omezen. Redmi v příspěvku tvrdí, že nabíječka má více než 50 bezpečnostních ochran, ale i přesto se nejedná o bůhvíjak velké zařízení, jak je ostatně ukázáno i v samotném videu.