Po boku nových smartphonů řady Redmi K70 dnes Xiaomi představilo chytré hodinky Redmi Watch 4, jejichž některá lákadla odhalilo už před pár dny na sociálních sítích. Ve srovnání s Redmi Watch 3, které se prodávají i u nás, se pořádně změnil design, a to na první pohled k lepšímu. I tentokrát hodinky přináší plynulý displej s vysokým jasem.

Konstrukce Redmi Watch 4 je vytvořená z hliníku, nikoliv plastu, což by mělo hodinkám dodat prémiovější nádech. Na první pohled díky velkému plochému displeji a fyzické korunce mírně připomínají Apple Watch.

Nutno říct, že tomu svým způsobem napomáhají také nové řemínky, které sází na nový systém uchycení a po vzoru Smart Bandu 8 jich výrobce nabízí daleko více. Xiaomi se zcela evidentně soustředí i na to, aby hodinky sloužily jako elegantní módní doplněk. Pýchou spojenou s provedením je také stupeň krytí IP68 a voděodolnost 5 ATM.

Obrazovka Redmi Watch 4 měří 1,97 palce a pracuje se 60Hz obnovovací frekvencí, v důsledku čehož budou jednotlivé animace působit pěkně plynule. Dobrou čitelnost i za přímého slunečního svitu pak má zajistit 600nitový maximální jas. Rozlišení činí 390x450 pixelů.

Xiaomi slibuje, že nové Redmi Watch 4 vydrží díky 470mAh baterii až 10 dní s povolenou funkcí always-on display. Pakliže si ale AOD vypnete, měli byste se s méně intenzivním používáním dostat až na 20denní výdrž, což je rozhodně slušné.

Součástí výbavy jsou také senzory pro měření nejrůznějších zdravotních funkcí a více než 150 režimů pro sledování sportovních aktivit. Počítat samozřejmě lze s přítomností GPS, NFC a Bluetooth 5.3. Hodinky jsou poháněny systémem Xiaomi HyperOS.

CENA A DOSTUPNOST

Hodinky byly zatím oznámeny pouze pro čínský trh, ale věříme, že když do Česky zamířily Redmi Watch 3, dočkáme se zde i jejich nástupce.

Redmi Watch 4 jsou v Číně k dispozici v několika různých variantách, které se od sebe liší použitým řemínkem. Cena byla stanovena na 499 jüanů, tedy asi 1 900 Kč včetně DPH.