Před několika dny proběhlo odhalení nové vlajkové série Redmi K60. Telefony, o nichž jsme podrobně psali zde, dorazí na čínský trh již zítra, ale oficiální informace o výskytu na pultech obchodů v dalších zemích prozatím nemáme. K dispozici jsou však spekulace od známého insidera a testera Kacpera Skrzypka.

Skrzypek v příspěvku na Twitteru uvádí, že telefon Redmi K60 bude mimo Čínu dostupný jako Poco F5 Pro. Jednalo by se tak o první Pro model série Poco F od roku 2020, kdy byl vydán mobil Poco F2 Pro.

V současné době to ale vypadá, že smartphone Poco F5 (bez Pro na konci) bude v roce 2023 vypuštěn úplně, anebo se bude jednat o přeznačenou verzi jiného telefonu.

Někteří by mohli uvažovat zcela logicky a říct si, že když je Poco F5 horší variantou Poco F5 Pro, tak se tedy musí jednat o alternativu k horší verzi Redmi K60. V takovém případě by tedy mohlo jít o Redmi K60E, že? Je zde ale drobný zádrhel: Redmi K60E je telefon, jenž údajně nebude mít mimo Čínu žádnou alternativu a půjde o jakousi tamní exkluzivitu.

Skrzypek se nepodělil o specifikace Poco F5 Pro, ale za předpokladu, že nabídne úplně stejné specifikace jako Redmi K60, můžeme počítat s čipsetem Snapdragon 8+ Gen 1, 6,67palcovým OLED displejem se 120Hz obnovovací frekvencí, baterií o kapacitě 5500mAh s podporou bezdrátového nabíjení a 64Mpx hlavním fotoaparátem.