Začátkem února byl na český trh vyslán herní telefon Nubia RedMagic 8 Pro, a to poté, co koncem prosince debutoval v Číně. Jeho výrobce už nyní poodhaluje detaily o vylepšené verzi, jež ponese označení RedMagic 8S Pro. Ta bude skutečným herním dělem – nabídne přetaktovanou variantu vlajkového procesoru a naprosto masivní RAM.

Nubia již zveřejnila řadu klíčových podrobností přes svůj oficiální účet na čínské sociální platformě Weibo. Můžeme tak s jistotou říct, že nadcházející herní smartphone, který bude cílit na to nejnáročnější publikum, dostane čipset Snapdragon 8 Gen 2 s 3,36GHz frekvencí. Přesně ten najdeme i ve vlajkových zařízeních od Samsungu, kde je dostupný s podtitulem „For Galaxy“, a očekávalo se, že jinde bude nabízen jako Snapdragon 8+ Gen 2. Nubia ale ve svých materiálech používá označení „Leading Version“.

Co se dále týče výkonu, výrobce potvrdil, že RedMagic 8S Pro dostane naprosto šílenou operační paměť o kapacitě 24 GB. Osobně jsem zvědavý na to, kdo pro ni najde využití, a možná ještě více by mě zajímalo, jakým způsobem s ní naloží.

Firma už také zveřejnila snímky, které telefon zachycují v plné kráse. Můžeme si všimnout, že se víceméně zachoval design standardního RedMagic 8 Pro, ale s drobnými úpravami. Opět se tedy dočkáme poměrně hranaté konstrukce, třech zadních fotoaparátů, schované selfie kamery a RGB větráku. Světlá varianta ale bude působit minimalističtěji.

RedMagic 8S Pro bude představen 5. července v 9:00 našeho času. To je ale datum čínské premiéry, kdy a zda vůbec dorazí na globální trh, bohužel není jasné.