Společnost Realme už oficiálně potvrdila datum premiéry očekávaných smartphonů Realme 11. Série se bude skládat nejméně ze dvou modelů, přičemž ten nejdražší nabídne 200Mpx fotoaparát a skutečně elegantní design, který se poprvé ukázal už před několika dny na uniklém snímku. Nyní už jej však odhalil sám výrobce a rozebírá ho v několika příspěvcích na sociální síti Weibo.

Realme 11 Pro+ se pochlubí prémiovou variantou Sunrise City, která využije kombinaci béžové a zlaté barvy. Záda budou potažena umělou kůží, což uživatelům dodá ještě lepší dojem z používání, a v jejich prostředku najdeme pruh se zlatým a stříbrným prošíváním. Zajímavým způsobem se do celkové vizáže zapojuje také výrazný kamerový modul kruhového tvaru, který společnost opět zvýrazňuje zlatými prvky.

Za návrhem stojí designér spolupráce Realme a italského designéra Mattea Menotta, který více než šest let působil v módní značce Gucci. Firma tuto informaci v příspěvku doplňuje slovy: „Nejenže vidíme mobilní telefony jako technický nástroj, ale také oceňujeme jejich estetickou hodnotu a vzhled mobilních telefonů může být také součástí estetiky našeho každodenního života.“ (přeloženo strojově z čínštiny).

Realme už potvrdilo také některé podrobnosti o displeji. Bude mít pouze 2,33 mm tenkou bradu a na okrajích bude prohnutý. Lákat bude na 120Hz obnovovací frekvenci a 2 160Hz hodnotou PWM. Jeho rozlišení pak zřejmě bude 2412x1080 pixelů.

Dříve už na povrch vyplavalo, že Realme 11 Pro+ dostane čipset od MediaTeku, jenž běží na 2,6GHz frekvenci, a 5 000mAh baterii s podporou rychlého 100W dobíjení. Nejlepší konfigurace pak má nabídnout 16GB operační paměť a 1TB úložiště.