Ve čtvrtek se představí další velice očekávaná vlajková loď letošního roku, a to Realme GT5 Pro. Na rozdíl od klasického modelu GT5, jenž v Číně debutoval pár měsíců nazpět, bude mít všestranněji zaměřenou výbavu, ale především úplně jiný design. Tím už se výrobce na sociálních sítích pochlubil před několika dny a my jsme vás o něm samostatně informovali zde.

Kromě toho, že Realme GT5 Pro dostane moderní procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, nabízející zcela špičkový výkon, se výrobce snaží upozornit na jeho nové fotoaparáty. Nutno říct, že pokrok v oblasti kvality fotek a videí, když telefon srovnáme se zmíněným GT5, půjde opravdu znát. Levnější model totiž disponoval relativně slušným hlavním fotoaparátem, ale scházel mu teleobjektiv.

Právě teleobjektiv bude hrát v případě GT5 Pro poměrně klíčovou roli. Údajně půjde o periskop, využívající obrazový snímač Sony IMX890 s rozlišením 50 Mpx. Dočkat se ve finále můžeme trojnásobného optického zoomu nebo až šestinásobného přiblížení bez ztrát. Pokud vám už na kvalitě tolik nezáleží a potřebujete si určitý objekt přiblížit co nejvíc, může přijít vhod 120násobný digitální zoom.

Fotografie, které demonstrují schopnosti teleobjektivu Realme GT5 Pro, sdílel sám výrobce na sociální síti Weibo. Využila přitom partnerství se známým čínským režisérem Chuanem Lu. Podívat se na ně můžete níže.

Realme GT5 Pro dále dostane hlavní fotoaparát s 50Mpx obrazovým senzorem Sony LYT-808 a 8Mpx ultra širokoúhlou kameru Sony IMX355. Vepředu pak nalezneme 32Mpx selfie kameru. Budoucí majitelé telefonu budou mít taktéž k dispozici 144Hz obrazovku s rozlišením 1,5K nebo 5 400mAh baterii s podporou 100W dobíjení kabelem (a 50W bezdrátovým nabíjením).