Již 28. srpna bude v Číně představen vlajkový smartphone Realme GT5. Společnost to oznámila prostřednictvím příspěvku na sociální síti Weibo (více zde), kam od té doby nahrála spoustu dalšího obsahu, jímž se snaží na telefon nalákat. To je ostatně u čínských výrobců zvykem. Díky upoutávkám známe některé další specifikace a také jsme se dozvěděli o zajímavé funkci, pro kterou bude telefon unikátní.

Již víme, že Realme GT5 vsadí na loňský vlajkový čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 namísto toho, aby si počkal na letošní Snapdragon 8 Gen 3. V souvislosti s tímto SoC nabídne telefon jedinečnou vychytávku, pomocí níž bude možné snadno měnit frekvenci procesoru.

Přestože je kupříkladu v PC světě naprosto normální měnit nastavení procesoru, aby bylo dosaženo dokonalého balancu mezi spotřebou a výkonem, u chytrých telefonů se nejedná o zrovna obvyklou věc. To ale neznamená, že manipulovat s frekvencemi vůbec není možné – docílit toho lze rootem zařízení. Nicméně, pro spoustu uživatelů je tento proces zbytečně náročný, a tak se do něj raději nepouští. Realme GT5 však nabídne do nástavby integrovaný nástroj, pomocí něhož bude možné hrát si s takty jednoduše a rychle. Níže si můžete prohlédnout, jak to zhruba bude vypadat v praxi.

Realme dále potvrdilo, že model GT5 vybaví grafickým čipem zvaným X7 a obrazovkou se 144Hz obnovovací frekvencí. Z dalšího příspěvku pak vyplynulo, že se smartphone chytá čerstvého trendu mezi čínskými vlajkovými loděmi, který spočívá ve vytvoření konfigurace se 24GB operační pamětí pro ty nejnáročnější uživatele. V kombinaci s tím nemá chybět ani 1TB úložiště.

Očekáváme, že další podrobnosti budou ohlášeny již brzy. Úplně vše, včetně ceny, se pak dozvíme v rámci zmíněné prezentace.