Další vlajkovou lodí společnosti Realme bude po modelu GT3, který se nikdy pořádně nerozšířil, kousek zvaný GT5. Nejprve byl mnohými označován jako GT Neo6, avšak poté, co se jím sama firma chlubila na čínském veletrhu ChinaJoy, už bylo jasné, jak se bude jmenovat doopravdy. Nyní Realme ohlásilo jeho datum představení.

Na další flagship model pro náročné uživatele už nebude nutné čekat dlouho. Jak totiž čínský výrobce, spadající pod koncern BBK Group, napsal na sociální síť Weibo, oznámení proběhne již 28. srpna. Prezentace by měla být zahájena konkrétně v 8:00 našeho času, níže si pak můžete prohlédnout upoutávku.

Realme GT5 má sázet na čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, i když je otázka, zda už na něj není trochu pozdě. Koncem října má totiž debutovat novogenerační Snapdragon 8 Gen 3, jenž přinese jak vyšší hrubý výkon, tak i lepší energetickou efektivitu. Nicméně, hlavním lákadlem modelu GT5 bude něco úplně jiného.

Stejně jako dříve představený GT3 (v Číně GT Neo5) se i nadcházející GT5 údajně pochlubí 240W nabíjením. Ačkoliv dosud není jasné, jak velkou baterii telefon dostane, se 4 600mAh akumulátorem by bylo nabití do pětiny možné během pouhých 80 sekund. Do 100 % pak nabití trvá ani ne 10 minut. Informaci o tom, že Realme GT5 půjde dobíjet právě 240W výkonem, společnost sice oficiálně nepotvrdila, ale vyplynulo to z certifikace TENAA.

Realme GT5 má dále dostat hlavní fotoaparát poháněný 50Mpx snímačem Sony IMX890, který doprovodí 8Mpx ultra širokoúhlá kamera a 2Mpx makro snímač. Design kamerového modulu byl předveden v uniklém renderu, který jste si mohli prohlédnout v baneru na samém začátku článku.