Elegantní sluneční brýle s tuhou cenovkou Facebook Ray-Ban Stories, které pomáhají tvůrcům videí, přinášejí velkou aktualizaci po půl roce od spuštění. 

Tyto smart brýle bez problému dokážou natáčet a fotit, nebo s nimi lze poslouchat hudbu a telefonovat. Mají totiž zabudovaný mikrofon a reproduktory. U natáčení měli zákazníci jednu věc, kterou kritizovali.

Ray-Ban Stories, na kterých pracovali EssilorLuxottica se společností Meta, původně dokázaly natáčet jen 30 sekund v kuse. Důvod je jednoduchý — abyste si jedním videem nezaplnili paměť, která má velikost 4 GB. Problém společnosti zaznamenaly a od dubna budete moci natáčet video až 60 sekund dlouhé.

Dále jsou brýle od 17. 3. dostupné v Belgii, Španělsku a taky v Rakousku. Od 14. 4. přijdou na trh do Francie. Mimo jiné aplikace Facebook View, se kterou smart brýle spojíte, se dočká rozšíření podpory dalších jazyků. Bude dostupná ve francouzštině, španělštině, nizozemštině a neposledně v němčině.

Brýle Ray-Ban Stories mají výbornou kvalitu nejen na povrch. Natáčí přes pěti megapixelový snímač vpředu u sklíček. Nechybí tu LED dioda upozorňující kolemjdoucí nebo kamarády okolo, že brýle natáčejí. Intenzita svícení diody je ale velmi slabá a při spuštění prodeje vznikly obavy o úmyslném porušování soukromí při používání těchto brýlí. Cena Facebook Ray-Ban Stories se pohybuje kolem 7 000 korun (299 $ / 329 €).

Promo video k Ray-Ban Stories